In een mooie ambiance werd vandaag de finalewedstrijd van de WEBU Cross Cup verreden op de Wieleromgeving Herungerberg in Venlo. We waren dit seizoen al eens eerder in Venlo te gast. Met de kantine en de tent was het ook de locatie prima voor de uitgebreidere prijsuitreikingen. En dat ondanks de koude omstandigheden. De omloop, uitgezet door Venlonaar Huub Faassen, had ook wel alles in zich. Behalve dan échte ‘power’-stukken.  Een carrousel, redelijk wat (kom) bochtenwerk en technische passages. Alle klassementen vielen in zijn definitieve plooi. Geen grote verrassingen meer vandaag.

Nieuwelingen, Jeugd 3 en Vrouwen
De klassementsleider bij de nieuwelingen kwam niet fit aan de start. Ruben van Duren (Mook) verliet dan ook na een kwartier de wedstrijd. Zijn klassement kwam sowieso niet meer in gevaar. De wedstrijd werd gewonnen door Thomas Panken voor Sem Geurts van Kessel. Bij de vrouwen won Dieske Kruisselbrink uit Malden. Zij kwam in de finale nog bij de koplopers, Helena Plasschaert en Anne Verlaek. Het duo finishte op elf seconden in deze volgorde als tweede en derde. Michelle Ritzen (Grathem) won het klassement over alle wedstrijden, vóór Jill Wanten.
Jonas van Campfort voelde zich wel thuis op de wieleromgeving Herungerberg. Hij won overtuigend en boekte zijn twaalfde zege. Het mag daarom geen verrassing zijn, dat hij het klassement wint. In de daguitslag werden Zjuul Moeskops en Moos Mevissen tweede en derde.

Klassementen:
Nieuwelingen: 1. Ruben van Duren (Mook), 2. Sem Geurts van Kessel (De Rips) en 3. Jip Schouren (Swalmen)
Jeugd 3 (M): 1. Jonas van Campfort (Arendonk,B), 2. Moos Mevissen (Roermond) en 3. Zjuul Moeskops (Hulsel); Jeugd 3 (V): 1. Anouk Dickhoff (Nijmegen)
Vrouwen: 1. Michelle Ritzen (Grathem), 2. Jill Wanten (Beesel) en 3. Anouk Reen (Eindhoven)

Veldrijders
In de veldrit nam de Zuid-Limburger Rémon opnieuw deel. Hij was al eerder de beste in Bocholtz. De vermoeidheid van een mooie elfde plaats van Hamme. Gisteren stond daar namelijk een wedstrijd voor de  X20-Trofee op het programma. Vandaag bleef alleen Benjamin Sydlik (Wassenberg,Dui) in zijn buurt. Uiteindelijk kwam Sydlik met 48 seconden achterstand over de streep. Klassementswinnaar Fynn Brands werd derde en pakte de eindwinst in deze WEBU Cross Cup. Knap voor dit talent, die zich dit jaar toeleggen op het downhillen in het Europese circuit.
De Belgen zorgden bij de masters voor een ware invasie in de top van de uitslag. Danny Sleeckx won vóór Jef Paeshuyse en Michael Blanchy. Edwin Raats, deze keer niet op de podium, verzekerde zich wel met negen overwinningen van de eindwinst in het klassement.

Mann-CC: 1. Fynn Brands (Hillensberg,D), 2. Benjamin Sydlik (Wassenberg,D) en 3. Mika Sardina (Helmond)
Masters-CC: 1. Edwin Raats (Helmond), 2. Job Janssen (Malden) en 3. Pascal Alleleijn (Amstenrade)

Jeugd
Travis van der Aa nam bij de Jeugd 2 al snel het voortouw in de wedstrijd en ging solo. Kort achter ontstond een mooi gevecht, waarin Colin van Eldonk als tweede op slechts acht seconden achter de winnaar over de streep kwam. Raf Louwerse werd derde. Jans Bakker werd het beste meisje.
Travis van der Aa werd ook de zegekoning van deze winter met 13 overwinningen en won het klassement.
In de jongste categorie zaten de meisjes goed in de wedstrijd. Thuisrijdster Julie van den Ham werd tweede in de wedstrijd achter de ongenaakbare Lars Kleuskens, die ook het eindklassement won. Puck Bakker werd na een sterke race derde.

Jeugd 2 (M): 1. Travis van der Aa (Berlicum), 2. Daan Sterken (Helmond) en 3. Colin van Eldonk (Mook).
Jeugd 2 (V): 1. Lotte Adriaansen (Hulsel), 2. Tara von Lumich (Maasbracht) en 3. Jill Geurts van Kessel (De Rips)
Jeugd 1 (M): 1. Lars Kleuskens (Asten), 2. Niels Adriaansen (Hulsel) en 3. Sten Duymelinck (Helmond)
Jeugd 1 (V): 1. Lotte Verhoeven (Erp), 2. Iris van der Heijden (Bladel) en 3. Rylee Willems (Brunssum)

Mountainbiken
Misschien wel het spannendste categorie voor de eindprijzen in het klassment. Op het Roodt had één punt voorsprong op van de Mortel en Willemse. In de wedstrijd zaten ze ook steeds bij elkaar. Uiteindelijk werd Sjoerd van der Mortel vierde, Stef Willemse vijfde en Arjan op het Roodt zesde. Spannende kon bijna niet. Van de Mortel won daarom met één punt verschil de totale competitie. Stef Willemse zat voor Op het Roodt in de daguitslag en werd daarmee nog tweede.
Oh ja, de wedstrijd werd gewonnen door Freek Bouten. Hij nam snel genoeg na de start solo de leiding. In de slotfase kwam Erwin Bakker nog terecht, maar zijn tweede versnelling was voldoende voor Bouten om de MTB-race te winnen. Bakker twee en Ktyspin Pyrgies uit Venhorst derde.

MTB-Mannen: 1. Sjoerd van de Mortel (Liessel), 2. Stef Willemse (Deurne) en 3. Arjan op het Roodt (Haelen)
MTB-Masters: 1. Ike Janssen (Venray), 2. Jacques Cox (Neer) en 3. Rene Scherder (Aachen,D)