Op 24 december waren we voor de 2de keer dit seizoen te gast in Venlo, deze keer echter op Sportpark Herungerberg EN voor de afwisseling op zaterdag (i.v.m. Kerstmis). Dit is de eerste keer dat we hier een wedstrijd rijden.

Naar het parcours gekeken kan ik alleen maar zeggen dat er alle facetten van het veldrijden / mountainbiken in zitten. Diverse zand stukken, een stuk gras, modder, verhard asfalt, veen, een aantal steile bergjes met dito afdalingen waarbij er ook nog een met een hele scherpe bocht, een ‘hobbel’ sectie, balkjes en nog veel meer. Een parcours waar je volledig geconcentreerd moet zijn. Belangrijk, de renners waren goed te spreken over het parcours “Een aanwinst voor deze competitie”.

Voor Jeugd 1 en 2 was er zoals gewoonlijk weer een kleiner parcours. Maar ook zij mochten de steile klim met dito afdaling een aantal keren trotseren.

Hieronder een video waarin ook stukken van het parcours te zien zijn, om zo een idee te geven van de verschillende facetten. Met dank aan Felix Lamber.

De uitslagen:

In Blok 1, bij de Vrouwen, was het FEMKE GEERIS die haar 5de overwinning mocht noteren. Bij de Nieuwelingen/Junioren CC was het MIKA VAN GESTEL die de sterkste was en zijn 1ste overwinning liet optekenen terwijl bij de Nieuwelingen/Junioren MTB KEVIN LANING voor de 1ste keer als eerste over de meet kwam.

In Blok 1A, Jeugd 3, was het LARS ROUFFAER die zijn 3de overwinning van dit seizoen pakte.

In Blok 2 was het, bij de Mannen CC, LUUK NISSEN die voor de 9de keer de overwinning pakte terwijl bij de Masters CC EDWIN RAATS alweer zijn 12de overwinning mocht noteren.

In Blok 3 met Jeugd 1 en 2 was het BRETT TIMMERMANS (Jeugd 2) die voor de 1ste keer dit seizoen de overwinning mee naar huis nam. Bij Jeugd 1 was het WILLEM MICHIELS die zijn 1ste overwinning van het seizoen mocht noteren.

In Blok 4, het laatste blok, komen de MTB’ers aan bod. Bij de Mannen MTB was het MITCH GROOT die de overwinning pakt, zijn 1ste. Bij de Masters MTB was het KRIS DE NEF die voor de 7de keer als eerste over de finish kwam.

Hieronder de nummers 1, 2 en 3 van alle categorieën. Voor de volledige (en officiële) uitslag verwijs ik jullie weer graag naar de pagina uitslagen of hier.

Categorie Jeugd 1
1e plaats Willem Michiels
2e plaats Mika Brands
3e plaats Niels Huisman
Categorie Jeugd 2
1e plaats Brett Timmermans
2e plaats Finn Keunen
3e plaats Freek Bouten
Categorie Jeugd 3
1e plaats Lars Rouffaer
2e plaats Dann Gobbels
3e plaats Dylan Meessen
Categorie Nwl/Jnr CC
1e plaats Mika van Gestel
2e plaats Levi van Hoften
3e plaats Zeno Porters
Categorie Nwl/Jnr MTB
1e plaats Kevin Laning
2e plaats Noud Peeters
3e plaats Primo Arets
Categorie Vrouwen
1e plaats Femke Geeris
2e plaats Britt Teunissen
3e plaats Pien Limpens
Categorie Mannen Cyclocross
1e plaats Luuk Nissen
2e plaats Peter van den Heuvel
3e plaats Michael Blanchy
Categorie Masters Cyclocross
1e plaats Edwin Raats
2e plaats Rene Kuhlmann
3e plaats Leon Crienen
Categorie Mannen MTB
1e plaats Mitch Groot
2e plaats Edwin Arts
3e plaats Yannick Smedts
Categorie Masters MTB
1e plaats Kris de Nef
2e plaats Harrie Peeters
3e plaats Stephan Lotz