Fotografie: Theo Gelissen

Zondag 28 oktober was de grote dag, het Limburgcross Kampioenschap voor alle categorieen. Ook dit jaar werd het weer georganiseerd door het team onder de bezielende leiding van Daan Bongers. En dan  weet je dat het goed is. Ook was dit de eerste wedstrijd waarbij de temperaturen onder de 10 graden kwamen en de handschoen uit de kast gehaald konden worden.

De dag werd geopend met de jongens MTB en Cyclocross en de dames. Alle renners en rensters in vorm stonden weer aan de start. Bij de MTB werd het weer een spannend strijd tussen Jarno Schoonus en Tim Janssen. Beide renners zijn al het gehele seizoen in de voorste gelederen te zien. Jarno trok aan het langste eind en won de wedstrijd. Bij de crossers was het nog spannender. Lars Rouffaer lag de hele wedstrijd op kop en de achtervolgers Lars van Ark en Jens van Korven bleven op korte afstand, maar kwamen ook niet dichter bij totdat Lars van Ark in de laatste ronde het gat wist te dichten en ook nog over Lars Rouffaer heen ging. Een valpartij gooide roet in het eten en het leek op een sprint uit te draaien. Lars Rouffear kwam als eerste de bocht uit en wist de winst naar zich toe te trekken.

Bij de dames liet Anouk Reen zien dat ze het hele seizoen als bezig is aan een sterke reeks en kwam solo over de finish. Tamara Janssen wist na een knappe inhaalrace een mooie tweede plaats uit het vuur te slepen.

Bij jeugd 3 stond er geen maat op Freek Bouten. Met ruim 2 minuten voorsprong wist hij het laken naar zich toe te trekken en mocht zich Limburgcross Kampioen noemen en een lekkere taart mee naar huis nemen.

Na een korte pauze mochten de crossers zich opmaken voor hun wedstrijd.

De afgelopen dagen heeft Daan Bongers samen met zijn team het druk gehad met de opbouw van het parcours. Ze hebben een mooi technisch en zeer uitdagend parcours weten te maken met vele steile afdalinkjes en felle klimmetjes. Ook in Venlo heeft het bijna 6 maanden nauwelijks geregend dus het losse zand maakte het nog heftiger dan het al was. Maar dat er bij Daan sprake was van vermoeidheid bleek niet uit zijn race. Vanaf de eerste ronde trok hij de gashendel open om hem niet meer dicht te doen tot aan de finish. Wat ging deze man tekeer op zijn eigen parcours. De nummer 2, Luuk Nissen, kwam met bijna een minuut achterstand binnen. Zou Daan plannen hebben voor het EK?

Bij de Masters is de winnaar vaak al bekend, maar hij moet het toch maar iedere keer doen. Op dit parcours lag een valpartij in ieder hoekje. Waar Edwin Raats snel van start ging, had zijn belager Rene Kuhlmann wat tijd nodig om op stoom te komen. Maar toen de diesel eenmaal warm was werden de rondetijden sneller en eindige hij uiteindelijk maar op 15 seconden van Edwin. Maar wie was nu die “onbekende nummer 4” die zo ontzettend hard reed? Dat was Harrie Peeters! Weer een mountainbiker die over is gestapt om zijn kunsten komt vertonen bij de crossers en zijn techniek inzet om tot mooie resultaten te komen.

Jeugd 1 en 2 mochten na de pauze laten zien hoe hard ze kunnen rijden. Ook voor hen lag er een uitdagend parcours waarbij er zelfs voor jeugd 2 een pittige afdaling met dito klim ingelegd was.

De strijd bij Jeugd 1 was gemeen spannend en Kay van Eldonk wist nipt de winst te pakken. Daarna mochten de renners van jeugd 2 aan de slag. Al het hele seizoen zijn er een aantal renners die iedere week strijd voor de winst. Maar de technische klasse die Mike Brands tentoonspreidde zie je niet vaak op die leeftijd. Als een volleerd mountainbiker nam hij de afdaling en wist zelfs iedere ronde  door het losse zand fietsend boven te komen. Dat deden niet veel renners hem na. Uiteindelijk wist hij daar het verschil te maken en mocht het mooie truitje aantrekken en de vlaai mee naar huis nemen.

De startvelden bij de mountainbikers waren ook weer groot. Aangezien het parcours zich leende voor een mooie mountainbike wedstrijd was dat ook geen verrassing. Bij de amateurs wist Gody Jacobs bijna 2 minuten eerder binnen te komen dan zijn directe concurrenten. Kris de Nef liet er ook geen gras over groeien en kwam solo binnen met eenzelfde voorsprong.

Dat de sfeer er na de wedstrijd ook nog goed inzat bleek wel bij de stand van CX Team Venlo. Vanwege hun goede prestaties hadden ze een aantal vlaaien te verdelen en onder het genot van een pilsje was iedereen welkom om een stukje te proeven.

De uitslagen van vandaag:

In Blok 1A, bij de Vrouwen, was het ANOUK REEN die haar 1ste overwinning mocht noteren. Bij de Nieuwelingen/Junioren CC was het LARS ROUFFAER die de sterkste was en ook zijn 1ste overwinning liet optekenen terwijl bij de Nieuwelingen/Junioren MTB JARNO SCHOONUS voor de 3de keer als eerste over de meet kwam.

In Blok 1B, Jeugd 3, was het FREEK BOUTEN die zijn 3de overwinning van dit seizoen pakte.

In Blok 2 was het, bij de Mannen CC, DAAN BONGERS die voor de 1ste keer de overwinning pakte terwijl bij de Masters CC EDWIN RAATS alweer zijn 4de overwinning mocht noteren.

In Blok 3A, Jeugd 1, was het KAY VAN ELDONK die voor de 2de keer dit seizoen de overwinning mee naar huis nam.

In Blok 3B, Jeugd 2, was het MIKA BRANDS die de 3de overwinning van het seizoen mocht noteren.

In Blok 4, het laatste blok, komen de MTB’ers aan bod. Bij de Mannen MTB was het GODY JACOBS die de overwinning pakt, zijn 3de. Bij de Masters MTB was het KRIS DE NEF die voor de 3de keer als eerste over de finish kwam.

Jeugd 1
1e KAY VAN ELDONK
2e THIJMEN HENDRIKX
3e KOEN ZEELEN
Jeugd 2
1e MIKA BRANDS
2e MATTEO VANDEN WIJNGAERT
3e DAAN MAESSEN
Jeugd 3
1e FREEK BOUTEN
2e MAX RIJVERS
3e FYNN BRANDS
Nwl/Jnr CC
1e LARS ROUFFAER
2e LARS VAN ARK
3e JENS VAN KORVEN
Nwl/Jnr MTB
1e JARNO SCHOONUS
2e TIM JANSSEN
3e SJOERD VAN DE MORTEL
Vrouwen
1e ANOUK REEN
2e TAMARA JANSSEN
3e SCARLETT SOUREN
Mannen Cyclocross
1e DAAN BONGERS
2e LUUK NISSEN
3e CHRISTIAN MIESSEN
Masters Cyclocross
1e EDWIN RAATS
2e RENÉ KUHLMANN
3e JOHN KEULERS
Mannen MTB
1e GODY JACOBS
2e STEF HENDRIKS
3e LUUK VAN HELDEN
Masters MTB
1e KRIS DE NEF
2e WINAND VAN DE WAARSENBURG
3e LEÓN CRIENEN

Foto’s van de Limburgcross Kampioenen staan op de Uitslagen pagina.