Zondag, 22 januari 2017 was het tijd voor alweer de 16de  wedstrijd in de Jos Feron cup van dit seizoen. Na een aantal jaren de afsluitende wedstrijd te zijn geweest is het nu de voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Volgende week nog in Bocholtz en dan zit dit seizoen er weer op.

De organisatie had er wederom een spectaculair parcours neer gelegd met een hoog technisch gehalte. Een flinke uitdaging voor de renners en mountainbikers.  Het parcours bestond afwisselend uit heuveltjes incl. zand afdalingen (pittig), verharde ondergrond, smalle passages, een tweetal stukken modder waar je compleet stil kwam te staan en diverse scherpe bochten. Verder voor de Cyclocross Mannen en Masters waren en nog trappen in het parcours ingepast (leuk).

Na de heren en masters cyclocross was de jeugd weer aan de beurt. Zoals elke wedstrijd was het parcours voor jeugd 1 en jeugd 2 weer flink ingekort en vereenvoudigd. Zo waren de trappen er voor hun uitgehaald.

Als laatste gingen dan nog de heren en masters MTB het parcours afleggen. Zij kregen min of meer het zelfde parcours als de renners/rensters uit blok 1 en blok 2.

De uitslagen:

In Blok 1, bij de Vrouwen, was het LOTTE KOOPMANS die haar 1ste overwinning mocht noteren. Bij de Nieuwelingen/Junioren CC was het TIM NEFFGEN die de sterkste was en zijn 3de overwinning liet optekenen terwijl bij de Nieuwelingen/Junioren MTB KEVIN LANING voor de 3de keer als eerste over de meet kwam.

In Blok 1A, Jeugd 3, was het DANN GOBBELS die zijn 1ste overwinning van dit seizoen pakte.

In Blok 2 was het, bij de Mannen CC, LUUK NISSEN die voor de 12de keer de overwinning pakte terwijl bij de Masters CC EDWIN RAATS alweer zijn 15de overwinning mocht noteren.

In Blok 3 met Jeugd 1 en 2 was het FREEK BOUTEN (Jeugd 2) die voor de 7de keer dit seizoen de overwinning mee naar huis nam. Bij Jeugd 1 was het WILLEM MICHIELS die zijn 3de overwinning van het seizoen mocht noteren.

In Blok 4, het laatste blok, komen de MTB’ers aan bod. Bij de Mannen MTB was het BAS PETERS die de overwinning pakt, zijn 2de. Bij de Masters MTB was het KRIS DE NEF die voor de 9de keer als eerste over de finish kwam.

Hieronder de nummers 1, 2 en 3 van alle categorieën. Voor de volledige (en officiële) uitslag verwijs ik jullie weer graag naar de pagina uitslagen of hier.

Categorie Jeugd 1
1e plaats Willem Michiels
2e plaats Niels Huisman
3e plaats Meadow Willems
Categorie Jeugd 2
1e plaats Freek Bouten
2e plaats Brett Timmermans
3e plaats Finn Keunen
Categorie Jeugd 3
1e plaats Dann Gobbels
2e plaats Dylan Meessen
3e plaats Finn Roumen
Categorie Nwl/Jnr CC
1e plaats Tim Neffgen
2e plaats Jeroen Killaars
3e plaats Luuk Muggleton
Categorie Nwl/Jnr MTB
1e plaats Kevin Laning
2e plaats Primo Arets
3e plaats Noud Peeters
Categorie Vrouwen
1e plaats Lotte Koopmans
2e plaats Femke Geeris
3e plaats Laura Turpijn
Categorie Mannen Cyclocross
1e plaats Luuk Nissen
2e plaats Benjamin Sydlik
3e plaats Luuk van Helden
Categorie Masters Cyclocross
1e plaats Edwin Raats
2e plaats Rene Kuhlmann
3e plaats Francis Penders
Categorie Mannen MTB
1e plaats Bas Peters
2e plaats Edwin Arts
3e plaats Bas van de Vorst
Categorie Masters MTB
1e plaats Kris de Nef
2e plaats Stephan Lotz
3e plaats Arno Bouten