Mechelen, 15 januari 2017, de laatste nieuwe locatie voor de Jos Feron cup van dit seizoen. We zijn ondertussen alweer aanbeland bij de 15de wedstrijd. Met Overloon en de afsluiting in Bocholtz over twee weken zit het seizoen er al weer op.

Het parcours in Mechelen was op papier misschien niet zo heel zwaar maar door de al weken aanhoudende koude en overige nattigheid was het vooral veel glibberen en glijden. Er was zelfs nog sneeuw gevallen in de dagen ervoor. Door velen werd dit dan ook als de eerste echte cross gezien. Voor spektakel en vermaak zorgde deze omstandigheden in ieder geval wel. De reacties van de renners waren ook nu weer lovend, “een parcours om te behouden”.

Zoals altijd werd het parcours weer ingekort en aangepast voor de jeugd uit categorie 1 en 2. Wat overbleef was ook gelijk een moeilijk stuk met veel modder waardoor er flinke stukken gelopen moesten worden.

De uitslagen:

In Blok 1, bij de Vrouwen, was het PIEN LIMPENS die haar 5de overwinning mocht noteren. Bij de Nieuwelingen/Junioren CC was het LUKE VERBURG die de sterkste was en zijn 1ste overwinning liet optekenen terwijl bij de Nieuwelingen/Junioren MTB RAPHAEL KOCKELMANN voor de 4de keer als eerste over de meet kwam.

In Blok 1A, Jeugd 3, was het DYLAN MEESSEN die zijn 7de overwinning van dit seizoen pakte.

In Blok 2 was het, bij de Mannen CC, LUUK NISSEN die voor de 11de keer de overwinning pakte terwijl bij de Masters CC EDWIN RAATS alweer zijn 14de overwinning mocht noteren.

In Blok 3 met Jeugd 1 en 2 was het FREEK BOUTEN (Jeugd 2) die voor de 6de keer dit seizoen de overwinning mee naar huis nam. Bij Jeugd 1 was het MIKA BRANDS die zijn 12de overwinning van het seizoen mocht noteren.

In Blok 4, het laatste blok, komen de MTB’ers aan bod. Bij de Mannen MTB was het EDWIN ARTS die de overwinning pakt, zijn 8ste. Bij de Masters MTB was het STEPHAN LOTZ die voor de 3de keer als eerste over de finish kwam.

Hieronder de nummers 1, 2 en 3 van alle categorieën. Voor de volledige (en officiële) uitslag verwijs ik jullie weer graag naar de pagina uitslagen of hier.

Categorie Jeugd 1
1e plaats Mika Brands
2e plaats Niels Huisman
3e plaats Jules van Neer
Categorie Jeugd 2
1e plaats Freek Bouten
2e plaats Finn Keunen
3e plaats Fynn Brands
Categorie Jeugd 3
1e plaats Dylan Meessen
2e plaats Dann Gobbels
3e plaats Mathieu Kockelmann
Categorie Nwl/Jnr CC
1e plaats Luke Verburg
2e plaats Remon Delnoije
3e plaats Seppe Bekaert
Categorie Nwl/Jnr MTB
1e plaats Raphael Kockelmann
2e plaats Kevin Laning
3e plaats Primo Arets
Categorie Vrouwen
1e plaats Pien Limpens
2e plaats Femke Geeris
3e plaats Anouk Reen
Categorie Mannen Cyclocross
1e plaats Luuk Nissen
2e plaats Michael Blanchy
3e plaats Stefan Ganser
Categorie Masters Cyclocross
1e plaats Edwin Raats
2e plaats Lino Colombo
3e plaats Martin Neffgen
Categorie Mannen MTB
1e plaats Edwin Arts
2e plaats Ruben Verhees
3e plaats Joren Segers
Categorie Masters MTB
1e plaats Stephan Lotz
2e plaats Peter Meerburg
3e plaats Gunter Reitz