Afgelopen zondag, 8 januari 2017 was het tijd voor alweer de 14de wedstrijd in de Jos Feron cup. Hiervoor waren we neergestreken in Landgraaf op Hofstraat. Met nog maar 3 wedstrijden te gaan hierna komt het einde van seizoen 2016 ook alweer in zicht. Een heel zwaar seizoen in diverse opzichten.

Het parcours aan de Hofstraat in Landgraaf was grotendeels gelijk aan afgelopen jaar toen het flink gewijzigd was ten opzicht van het jaar ervoor. Alsof het parcours nog niet zwaar genoeg is speelde deze keer ook het weer nog een groter rol. Doordat het een aantal dagen al flink gevroren had waren bepaalde stukken bijna onbegaanbaar. Gelukkig werd dit tijdig bemerkt en heeft de organisatie actie ondernomen voordat het fout kon gaan. Met een half uur vertraging maar met een stuk veiliger parcours werd aan de wedstrijden begonnen.

Voor Jeugd 1 en 2 was er zoals gewoonlijk weer een kleiner parcours dat echter nog steeds meer dan voldoende uitdaging had.

De uitslagen:

In Blok 1, bij de Vrouwen, was het PIEN LIMPENS die haar 5de overwinning mocht noteren. Bij de Nieuwelingen/Junioren CC was het MIEL STORMS die de sterkste was en zijn 1ste overwinning liet optekenen terwijl bij de Nieuwelingen/Junioren MTB KEVIN LANING voor de 2de keer als eerste over de meet kwam.

In Blok 1A, Jeugd 3, was het DYLAN MEESSEN die zijn 6de overwinning van dit seizoen pakte.

In Blok 2 was het, bij de Mannen CC, LUUK NISSEN die voor de 10de keer de overwinning pakte terwijl bij de Masters CC EDWIN RAATS alweer zijn 13de overwinning mocht noteren.

In Blok 3 met Jeugd 1 en 2 was het FREEK BOUTEN (Jeugd 2) die voor de 5de keer dit seizoen de overwinning mee naar huis nam. Bij Jeugd 1 was het WILLEM MICHIELS die zijn 2de overwinning van het seizoen mocht noteren.

In Blok 4, het laatste blok, komen de MTB’ers aan bod. Bij de Mannen MTB was het MITCH GROOT die de overwinning pakt, zijn ??de. Bij de Masters MTB was het KRIS DE NEF die voor de ??ste keer als eerste over de finish kwam.

Hieronder de nummers 1, 2 en 3 van alle categorieën. Voor de volledige (en officiële) uitslag verwijs ik jullie weer graag naar de pagina uitslagen of hier.

Categorie Jeugd 1
1e plaats Willem Michiels
2e plaats Remco Smits
3e plaats Jaida Nagy
Categorie Jeugd 2
1e plaats Freek Bouten
2e plaats Finn Keunen
3e plaats Fynn Brands
Categorie Jeugd 3
1e plaats Dylan Meessen
2e plaats Dann Gobbels
3e plaats Olivier de Jong
Categorie Nwl/Jnr CC
1e plaats Miel Storms
2e plaats Ben Jans
3e plaats Frans Ledoux
Categorie Nwl/Jnr MTB
1e plaats Kevin Laning
2e plaats Finn Canton
3e plaats Noud Peeters
Categorie Vrouwen
1e plaats Pien Limpens
2e plaats Femke Geeris
3e plaats Tamara Janssen
Categorie Mannen Cyclocross
1e plaats Luuk Nissen
2e plaats Christian Miessen
3e plaats Luuk van Helden
Categorie Masters Cyclocross
1e plaats Edwin Raats
2e plaats Francis Penders
3e plaats Arno Bouten
Categorie Mannen MTB
1e plaats Mitch Groot
2e plaats Edwin Arts
3e plaats Mike Mulkens
Categorie Masters MTB
1e plaats Kris de Nef
2e plaats Peter Meerburg
3e plaats Ronny Huijnen