Fotografie: Theo Gelissen

Zondag 30 December 2018 was het alweer tijd voor de laatste wedstrijd van 2018 in de Toma Cycles Cup. Met nog 4 wedstrijden te gaan in 2019 zit seizoen 2018 van de limburgcross er al weer bijna op, het gaat snel. De laatste wedstrijd van 2018 werd net als afgelopen jaar verreden in Bocholtz.

Met hetzelfde parcour als afgelopen Jaren was het wederom een echt juweeltje voor de technische rijders onder ons. Waar het afgelopen jaar bijna onmogelijk was (vanwege de regen) bleek dat er dit jaar meerdere rijders de schuine kant konden rijden in plaats van lopen.

Na de mannen en masters cyclocross was de jeugd weer aan de beurt. Zoals elke wedstrijd was het parcours voor jeugd 1 en jeugd 2 weer ingekort en vereenvoudigd echter met nog steeds meer dan voldoende uitdaging.

De uitslagen van vandaag:

In Blok 1A, bij de Vrouwen, was het DIRKJE COX die haar 4de overwinning mocht noteren. Bij de Nieuwelingen/Junioren CC was het GLENN VAN DER LEIJ die de sterkste was en zijn 1ste overwinning liet optekenen terwijl bij de Nieuwelingen/Junioren MTB JARNO SCHOONUS voor de 7de keer als eerste over de meet kwam.

In Blok 1B, Jeugd 3, was het FREEK BOUTEN die zijn 6de overwinning van dit seizoen pakte.

In Blok 2 was het, bij de Mannen CC, MAXIM PANIS die voor de 2de keer de overwinning pakte terwijl bij de Masters CC EDWIN RAATS alweer zijn 12de overwinning mocht noteren. Het ziet er naar uit dat Edwin wederom voor de 100% score gaat!

In Blok 3A, Jeugd 1, was het KAY VAN ELDONK die voor de 5de keer dit seizoen de overwinning mee naar huis nam.

In Blok 3B, Jeugd 2, was het MIKA BRANDS die de 8ste overwinning van het seizoen mocht noteren.

In Blok 4, het laatste blok, komen de MTB’ers aan bod. Bij de Mannen MTB was het BRIAN RUTJENS die de overwinning pakt, zijn 1ste. Bij de Masters MTB was het STEPHAN LOTZ die voor de 1ste keer als eerste over de finish kwam.

Jeugd 1
1e KAY VAN ELDONK
2e KOEN ZEELEN
3e THIJMEN HENDRIKX
Jeugd 2
1e MIKA BRANDS
2e QUINN SCHMITZ
3e JIP SCHOUREN
Jeugd 3
1e FREEK BOUTEN
2e BRETT TIMMERMANS
3e MAX RIJVERS
Nwl/Jnr CC
1e GLENN VAN DER LEIJ
2e DAAN HONDERDORS
3e DANN GOBBELS
Nwl/Jnr MTB
1e JARNO SCHOONUS
2e BRAM VAN EIJSDEN
3e LARS WIJNANDS
Vrouwen
1e DIRKJE COX
2e ANOUK REEN
3e FEMKE GORT
Mannen Cyclocross
1e MAXIM PANIS
2e NIELS VERBRUGGEN
3e BENJAMIN SYDLIK
Masters Cyclocross
1e EDWIN RAATS
2e STEFAN GANSER
3e ARNO BOUTEN
Mannen MTB
1e BRIAN RUTJENS
2e DENNIS DE BIJL
3e GUUS OPSTALS
Masters MTB
1e STEPHAN LOTZ
2e LEÓN CRIENEN
3e MARK RONGEN (50+)