Zondag, 29 januari 2017 was het tijd voor alweer de laatste, de 17de wedstrijd om precies te zijn, in de Jos Feron cup seizoen 2016. Dit jaar was de eer toe bedeeld aan Bocholtz om de laatste wedstrijd en bijbehorende seizoensafsluiting te organiseren.

Het parcours was wederom een echt juweeltje voor de technische rijders onder ons. De organisatie had goed haar best gedaan om er een uitdaging van te maken. Alles zat er in, gras, zand, korte klimmetjes, kort keren en draaien, zware drassige / modder passages en een ‘schuine kant’ waar maar een handvol renners konden fietsen. Zowel van fietsers als materiaal werd weer het uiterste gevergd. Meerdere lekken banden waren dan ook het gevolg en niet alleen tijdens de wedstrijd maar ook tijdens het inrijden.

Na de mannen en masters cyclocross was de jeugd weer aan de beurt. Zoals elke wedstrijd was het parcours voor jeugd 1 en jeugd 2 weer ingekort en vereenvoudigd echter met nog steeds meer dan voldoende uitdaging.

Als laatste gingen dan nog de mannen en masters MTB het parcours afleggen waarna het winter seizoen er voor nu op zit. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen!

Vandaag was ook de huldiging voor het totaal klassement. Alle nummers 1, 2 en 3 en alle renners die 10 of meer wedstrijden verreden hadden kregen een mooie beker, bloemen of attentie. Proficiat allemaal! Ik hoop dat iedereen een hele mooie wintercompetitie heeft gehad en dat we jullie volgend seizoen weer terug zullen zien.

Graag willen we hier ook nog een keer al onze sponsors bedanken en alle verenigingen en vrijwilligers die meegeholpen hebben om deze editie van de winter competitie mogelijk te maken. Nogmaals dank hiervoor!

De uitslagen:

In Blok 1, bij de Vrouwen, was het GEERTE HOEKE die haar 1ste overwinning mocht noteren. Bij de Nieuwelingen/Junioren CC was het LUUK MUGGLETON die de sterkste was en zijn 3de overwinning liet optekenen terwijl bij de Nieuwelingen/Junioren MTB KEVIN LANING voor de 4de keer als eerste over de meet kwam.

In Blok 1A, Jeugd 3, was het DANN GOBBELS die zijn 4de overwinning van dit seizoen pakte.

In Blok 2 was het, bij de Mannen CC, LUUK NISSEN die voor de 13de keer de overwinning pakte terwijl bij de Masters CC EDWIN RAATS alweer zijn 16de overwinning mocht noteren.

In Blok 3 met Jeugd 1 en 2 was het COLIN STRIK (Jeugd 2) die voor de 4de keer dit seizoen de overwinning mee naar huis nam. Bij Jeugd 1 was het MIKA BRANDS die zijn 13de overwinning van het seizoen mocht noteren.

In Blok 4, het laatste blok, komen de MTB’ers aan bod. Bij de Mannen MTB was het EDWIN ARTS die de overwinning pakt, zijn 9de. Bij de Masters MTB was het PETER MEERBURG die voor de 1ste keer als eerste over de finish kwam.

Hieronder de nummers 1, 2 en 3 van alle categorieën. Voor de volledige (en officiële) uitslag verwijs ik jullie weer graag naar de pagina uitslagen of hier.

Categorie Jeugd 1
1e plaats Mika Brands
2e plaats Niels Huisman
3e plaats Willem Michiels
Categorie Jeugd 2
1e plaats Colin Strik
2e plaats Freek Bouten
3e plaats Finn Keunen
Categorie Jeugd 3
1e plaats Dann Gobbels
2e plaats Dylan Meessen
3e plaats Väös Senden
Categorie Nwl/Jnr CC
1e plaats Luuk Muggleton
2e plaats Jeroen Killaars
3e plaats Miel Storms
Categorie Nwl/Jnr MTB
1e plaats Kevin Laning
2e plaats Zeno Porters
3e plaats Primo Arets
Categorie Vrouwen
1e plaats Geerte Hoeke
2e plaats Femke Geeris
3e plaats Pien Limpens
Categorie Mannen Cyclocross
1e plaats Luuk Nissen
2e plaats Pieter Meelberghs
3e plaats Benjamin Sydlik
Categorie Masters Cyclocross
1e plaats Edwin Raats
2e plaats Lino Colombo
3e plaats Francis Penders
Categorie Mannen MTB
1e plaats Edwin Arts
2e plaats Ruben Verhees
3e plaats Dennis de Bijl
Categorie Masters MTB
1e plaats Peter Meerburg
2e plaats Stephan Lotz
3e plaats Frigyes Nagy