Fotografie: Theo Gelissen

Zondag 25 november 2018 werd alweer de 8ste wedstrijd van de Toma Cycles Cup verreden. Hiermee zijn we officieel op de helft van deze competitie.

Een dag met aan aantal spannende wedstrijden. Bij de nieuwelingen cyclocross en nieuwelingen MTB was het tot het laatste spannend tussen de nummers 1 en 2 met uiteindelijk een verschil van respectievelijk 8 en 6 seconden. De nummers 3 volgden op gepaste afstand. Bij de vrouwen was het al snel duidelijk wie nummer 1 zou worden maar plek 2 en 3 was wel even spannend maar uiteindelijk was het verschil tussen nummer 2 en 3 hier ook ruim 30 seconden. Bij jeugd 3 waren de nummers 1 en 2 lange tijd aan elkaar gewaagd en volgde nummer 3 op korte afstand.

Bij de mannen cyclocross was het verschil tussen nummer 1 en 2 maar 5 seconden. En zelfs nummer 3 lag maar 20 seconden achter maar dat was nog een ‘foto’ finish om te bepalen wie nummer 3 en wie nummer 4 werd. Aan de nummer een bij de masters cyclocross hoeven we niet te twijfelen, dit is al jaren dezelfde, de vraag is wie wordt nummer 2 en hoeveel verschil zit er in. Nou dat verschil was er maar wel uiteindelijk maar 5 seconden.

Bij jeugd 1 en jeugd 2 waren de verschillen ook minimaal. De nummers 2 en 3 van jeugd 1 lagen op respectievelijk 17 en 19 seconden van de nummer 1 terwijl bij jeugd 2 het zelfs nog spannender was want de nummers 1 en 2 finishten beide in de zelfde seconde terwijl nummer 3 daar maar 11 seconde achter zat. Uitermate spannend dus.

In het laatste blok waren de mountainbikers aan de beurt. De mannen mtb waren de verschillen uiteindelijk behoorlijk groot. De nummers 1, 2 en 3 zaten allemaal nog binnen de minuut van elkaar, daarachter werd het verschil snel groter. Bij de masters was het rond plek 1 nog spannend. Uiteindelijk was het verschil tussen 1 en 2 maar 3 seconden waarbij er niet voor elkaar werd ondergedaan.

De uitslagen van vandaag:

In Blok 1A, bij de Vrouwen, was het DIRKJE COX die haar 1ste overwinning mocht noteren. Bij de Nieuwelingen/Junioren CC was het LUKAS VAN DER VLEUTEN die de sterkste was en zijn 1ste overwinning liet optekenen terwijl bij de Nieuwelingen/Junioren MTB JARNO SCHOONUS voor de 6de keer als eerste over de meet kwam.

In Blok 1B, Jeugd 3, was het FYNN BRANDS die zijn 1ste overwinning van dit seizoen pakte.

In Blok 2 was het, bij de Mannen CC, MAXIM PANIS die voor de 1ste keer de overwinning pakte terwijl bij de Masters CC EDWIN RAATS alweer zijn 8ste overwinning mocht noteren.

In Blok 3A, Jeugd 1, was het ZJUUL MOESKOPS die voor de 1ste keer dit seizoen de overwinning mee naar huis nam.

In Blok 3B, Jeugd 2, was het MIKA BRANDS die de 4de overwinning van het seizoen mocht noteren.

In Blok 4, het laatste blok, komen de MTB’ers aan bod. Bij de Mannen MTB was het ERWIN BAKKER die de overwinning pakt, zijn 2de. Bij de Masters MTB was het WINAND VAN DE WAARSENBURG die voor de 1ste keer als eerste over de finish kwam.

Jeugd 1
1e ZJUUL MOESKOPS
2e KAY VAN ELDONK
3e KOEN ZEELEN
Jeugd 2
1e MIKA BRANDS
2e THOMAS PANKEN
3e JIP SCHOUREN
Jeugd 3
1e FYNN BRANDS
2e MAX RIJVERS
3e AMY KOX
Nwl/Jnr CC
1e LUKAS VAN DER VLEUTEN
2e ZENO PORTERS
3e JENS VAN KORVEN
Nwl/Jnr MTB
1e JARNO SCHOONUS
2e TOM PEETERS
3e KAS VAN GEEST
Vrouwen
1e DIRKJE COX
2e TAMARA JANSSEN
3e TESSA VEEN – BACKHUIJS
Mannen Cyclocross
1e MAXIM PANIS
2e LUUK VAN HELDEN
3e JOHN DE SCHUTTER
Masters Cyclocross
1e EDWIN RAATS
2e STEPHAN MUIJRES
3e JOHN KEULERS
Mannen MTB
1e ERWIN BAKKER
2e GIJS DOHMEN
3e KAJ SLENTER
Masters MTB
1e WINAND VAN DE WAARSENBURG
2e MARK RONGEN (50+)
3e JACQUES COX (50+)