Fotografie: Theo Gelissen

De eerste wedstrijddag van de Toma Cycles Cup voor seizoen 2018 zit er weer op. Traditiegetrouw is Baarlo het strijdtoneel van de eerste wedstrijd van deze winter competitie. Met in totaal 225 aanwezigen was de opkomst dit jaar weer iets hoger dan afgelopen jaar. Aangezien het de eerste wedstrijd van het winterseizoen is betekend dit o.a. uitgifte vaste nummers. Omdat er dan ook nog ‘gewoon’ daginschrijvingen zijn is het extra druk aan de inschrijftafel.

Gestart werd er volgens het zelfde blok schema als afgelopen jaar. Dit betekende dat eerst de Nieuwelingen/Junioren CC, Nieuwelingen/Junioren MTB en Vrouwen in Blok 1A van start gingen over het grote parcours gevolgd door Jeugd 3 in Blok 1B. Hierna was het de beurt aan de Mannen en Masters CC in Blok 2.

Hierna was het tijd voor een pause zodat de jeugd van categorie 1 en categorie 2 konden inrijden maar daarvoor werd eerst nog het parcours ingekort. Net als vorig jaar rijden deze twee categorieën na elkaar.

De dag werd afgesloten met de Mannen en Masters MTB, die weer over het grote parcours mochten rijden.

Een drukke maar zeker ook een geslaagde eerste wedstrijddag op een zeer snel maar vooral ook -dit jaar- een kurkdroog parcours. Waar je normaal door mogelijke regen verwacht uit te glijden was het nu vooral moeilijk(er) doordat op een aantal plekken kuilen ontstonden door de vele passages van de rijders.

Dank voor iedereen die aanwezig is geweest!

De uitslagen van vandaag:

In Blok 1A, bij de Vrouwen, was het REZA HORMES-RAVENSTIJN die haar 1ste overwinning mocht noteren. Bij de Nieuwelingen/Junioren CC was het JESPER SCHINS die de sterkste was en zijn 1ste overwinning liet optekenen terwijl bij de Nieuwelingen/Junioren MTB JARNO SCHOONUS voor de 1ste keer als eerste over de meet kwam.

In Blok 1B, Jeugd 3, was het FREEK BOUTEN die zijn 1ste overwinning van dit seizoen pakte.

In Blok 2 was het, bij de Mannen CC, MARVIN SCHMIDT die voor de 1ste keer de overwinning pakte terwijl bij de Masters CC EDWIN RAATS alweer zijn 1ste overwinning mocht noteren.

In Blok 3A, Jeugd 1, was het KOEN ZEELEN die voor de 1ste keer dit seizoen de overwinning mee naar huis nam.

In Blok 3B, Jeugd 2, was het KOEN ZEELEN die de 1ste overwinning van het seizoen mocht noteren.

In Blok 4, het laatste blok, komen de MTB’ers aan bod. Bij de Mannen MTB was het YANNICK SMEDTS die de overwinning pakt, zijn 1ste. Bij de Masters MTB was het KRIS DE NEF die voor de 1ste keer als eerste over de finish kwam.

Jeugd 1
1e KOEN ZEELEN
2e KAY VAN ELDONK
3e EMIEL THIJSSEN
Jeugd 2
1e MIKA BRANDS
2e MEADOW WILLEMS
3e RUBEN VAN DUREN
Jeugd 3
1e FREEK BOUTEN
2e COLIN STRIK
3e FINN KEUNEN
Nwl/Jnr CC
1e JESPER SCHINS
2e JENS VAN KORVEN
3e LARS ROUFFAER
Nwl/Jnr MTB
1e JARNO SCHOONUS
2e TIM JANSSEN
3e TOM SMEETS
Vrouwen
1e REZA HORMES-RAVENSTIJN
2e MIRTE KLERKX
3e LIEKE JANSSEN
Mannen Cyclocross
1e MARVIN SCHMIDT
2e DAAN BONGERS
3e CHRISTIAN MIESSEN
Masters Cyclocross
1e EDWIN RAATS
2e RENÉ KUHLMANN
3e JOHN MONTULET (50+)
Mannen MTB
1e YANNICK SMEDTS
2e STEF HENDRIKS
3e IKE JANSSEN
Masters MTB
1e KRIS DE NEF
2e ARNO BOUTEN
3e LEÓN CRIENEN