Bas Peters en Leon van der Heijden winnen

De omloop in Nederweert had een lengte van 2200 meter. De snelste van de 53 gestartte mountainbikers leggen dit parcours af binnen de vijf minuten. Jorn van der Made vertrok razendsnel en nam een voorsprong van bijna 20 seconden. Bas Peters reageerde na een kwartier en nam Bram van Eijsden en klassementsleider Thomas Pfister mee. De laatste twee moest het kopduo echter laten gaan. Peters bleef met van der Made over. In de elfde (van dertien) ronde nam Peters een kleine voorsprong en won de koers. Van der Made werd tweede en Bart Classens derde.

Leon van der Heijden maakte in de beginfase bij de masters het tempo en kreeg Casper van Oosten en Jacques Cox mee. Na een kwartier begon hij aan zijn solo. Halverwege zat het duo op 23 seconden. Ze verloren niet veel. Achter van der Heijden sprintte van Oosten naar de tweede plaats. Jacques Cox bolde twee seconden later over de mat.

Vrouwenwedstrijd spannend

Zjuul Moeskops (nationaal kampioen in jeugdcategorie 7) wint overtuigend bij de nieuwelingen. Moos Mevissen uit Roermond wint een spannend duel voor de tweede plek en verwijst Thomas Panken naar de derde plaats. Bij de jeugd-3 is Daan Schilders de betere en wint voor Lars Peeters en de Limburgcross kampioen, Travis van der Aa. In de vrouwenwedstrijd was het verrassend spannend. Uiteindelijk wint Pien Limpens uit Obbicht met twee fietslengten op Jill Wanten. Ook klassementswinnaar Noortje Eggels zit als derde vlakbij, op slechts elf seconden. Limpens is dit jaar opgenomen in de formatie van GT Krush Rebel Lease Pro Cycling Team. Ze was drie seizoenen actief voor de Limburgse Parkhotel Valkenburg-formatie.

Kersverse kampioen Bakker ook primus op de Houtsberg

De kersverse nationale kampioen Erwin Bakker (Neerkant) won de veldrit. Gisteren pakte hij in Hoogeveen de driekleur bij de masters 40+. Zeer gemotiveerd sloeg hij in de derde ronde een kloof tot zijn achtervolgers. Dat waren de goed gestarte Mika Sardina en Jens van Korven. Het duo kwam ook in deze volgorde over de streep op 1:11 minuten van Bakker. Het was voor Bakker de zevende zege van het seizoen. Master Edwin Raats mocht voor de achtste keer de handen in de lucht steken. De Helmondenaar fietste veelal alleen aan de leiding. Jarno Bakker uit Liessel volgde op iets meer dan een minuut. De Belg Kristof Daelman werd derde.

Meisjes goed vooraan bij de jeugd-2

Met de winst van Jules van den Hoogen voor Lotte Adriaansen en nog eens een zesde en zevende plaats voor Leonie Broeren en Puck Bakker, lieten de meiden zich goed zien. De voorsprong van Jules van den Hoogen was bijzonder groot. Noud Paridaans werd derde en was daarmee de beste jongen van de dag. Ook Thomas van Katwijk liet er weinig twijfel over bestaan wie de wedstrijd in Nederweert-Eind zou winnen. Hij had aan de streep 48 seconden voorsprong op Sven Heldens. Noor Hovers (Lieshout) kwam als vierde over de mat en was beste meisje

In totaal schreven 203 deelnemers zich in bij deze 13e wedstrijd uit de WEBU Cross Cup.