In Brunssum werd de derde wedstrijd van de WEBU Cross Cup verreden. De alom bekende wedstrijd op het Schutterspark staat bekend al een zware koers, waarin ook volop bergop wordt gereden. De organisatie, Stichting wegwedstrijden-Comité Merkelbeek, had echter één langere beklimming uit het parcours gehaald. Zo bleef er nog één 300 meter lange helling over en een extra lus, die behoorlijk drassig was. Maar toch zwaar genoeg, want dat laten de tijdsverschillen zien.

Freek Bouten, drie op een rij

Mountainbiker Freek Bouten was opnieuw en veruit de sterkste. Na Baarlo en Venlo zijn derde zege op rij. Op meer dan 6,5 minuut kregen we een spannend duel om de tweede plaats. Thomas Pfister won deze strijd voor Arjan op het Roodt, die in extremis Bart Gerits voorbij ging. Daan Bongers (Baarlo) won bij de masters en kreeg Casper van Oosten en Pieter Nagelmaeker mee op het podium.

Ook van Duren blijft winnen

Wat voor Bouten geldt, is ook van toepassing op nieuweling Ruben van Duren. Alleen is zijn voorsprong kleiner, maar de renner uit Mook laat duidelijk zien wie in goede vorm steekt. Sem Geurts van Kessel bleef nog enigszins in de buurt met een achterstand van 36 seconden. Limburgcross kampioen Travis van der Aa (Berlicum) won bij de jeugd 3 voor Seth van Kessel en Bram Smeets. Mirte Klerkx uit Helmond nam in de beginfase gelijk het initiatief bij de vrouwen en liet niemand meer terugkomen.

Erwin Bakker slaat weer toe

De Brabander Erwin Bakker won de veldrit. De nationale kampioen bij de masters (cross-country en marathon) liet de explosieve Tim Neffgen in de eerste twee ronden uitrazen. Vervolgens versnelde hij door en moest de Duitser ‘gaan zitten’. Vanaf de derde ronde werd de kloof alleen maar groter. Neffgen kwam met een achterstand van 1:22 minuten over de streep. Ties Verbruggen (WV Schijndel) werd derde op 1:42. Master Edwin Raats maakte indruk in zijn race. Ook hij had te maken met een Neffgen. Met de vader van Tim, Martin. De Duitser had slechts 51 seconden achterstand en bleef zijn landgenoot Tom Radermacher weer elf seconden voor.

Lotte Adriaansen, chapeau!

Een bijzondere sterke Lotte Adriaansen maakte vandaag deel uit van een kopgroep van vijf renners (vier jongens en Lotte dus). Ze koerste bijzonder attent en gretig en liet Emiel Luyts in de laatste ronde achter. En pakte zo een geweldige zege in Brunssum. Bij de jeugd 1 won Nils Hibbe uit het Duitse Stolberg. Hij bleef Puck Simons (eerste meisje) en Sef Heusschen voor.