Na de mooie score in Venlo (Schaapsdijkweg) met 225 deelnemers, was het vandaag de beurt aan Meijel. Met één deelnemer minder (224) mag de organisatie terugkijken op een geslaagde editie. TWC de Velo zorgde voor een mooie omloop op deze locatie. Een locatie, die in 2022 nieuw was in de competitie. Tot en met 2019 werd namelijk gecrosst op het motorcrosscircuit.

Freek Bouten na vierde zege

Mountainbiker Freek Bouten was na een afwezigheid van twee weken weer terug in de WEBU Cross. En trok de lijn door van de eerste drie wedstrijden. Ook in zijn vierde start ging hij er met de overwinning van door. Sven Pollaert (Herkenbosch) kwam na een paar ronden op een tweede stek en hield als enige redelijk stand. Anderhalve minuut moest hij toegeven.
In de wedstrijd van de masters bleven na een kwartier drie renners over. Leider in het klassement, Jasper van Oosten had gezelschap van Ike Janssen en de verrassende Leon van der Heijden. De laatst twee sprintte uiteindelijk om de zege, die naar Ike Janssen ging. De tweede overwinning op rij.

Vrouwen en nieuwelingen

Fenny Coppelmans kwam prima weg bij de start en pakte een voorsprong van een 10 a 15 seconden. Meadow Willems kwam iets minder weg, maar knokte zich nog terug. Ze zag Coppelmans wel nog op sommige stukken, maar bleef op acht seconden steken. De nieuwelingen Ruben van Duren en Thyn Jacobs kleefden vandaag aan elkaar. In de laatste ronde wist van Duren (Mook) zich toch te ontdoen van zijn belager. Zijn vierde overwinning in even zoveel starts. Ook op de crossfiets komt de nieuweling de laatste weken sterk voor de dag.
Bij de jeugd 3 won Travis van der Aa. Hij had drie seconden voorsprong op Seth van Kessel en zeven seconden op Anouk Dickhoff. Een mooie prestatie van de renster uit Nijmegen, en natuurlijk het beste meisje.

Mooie ‘battle’ bij de veldrijders

Mooi deelnemersveld bij de crossers, waarin Sjoerd van de Mortel als een komeet vertrok. Alleen Erwin Bakker kon de kloof nog dichten. Die was weliswaar niet groot, maar het koste toch moeite voor renner uit Neerkant. Het lukte wel en hij won alsnog de koers met negen seconden voorsprong op van de Mortel uit Liessel. De Belg Pekka Heijnen werd derde. Leider Daan Honderdors, die nog viel in de laatste bocht voor de finish, werd elfde. Hij leidt het klassement, maar zag Bakker, Opstals en Sardina dichterbij komen. Master Edwin Raats klopte de Belg Kristof Daelman en Peter Nielen. Al was de tweede of derde plaats steeds in handen van Jarno Bakker. Hij moest echter met een lekke band afrekenen in de laatste ronde.

Jeugd

Lars Kleuskens had zijn beste beentjes meegenomen uit Asten. Vanaf de eerste ronde domineerde hij. Lotte Adriaansen werd tweede en beste meisje. Florian Castein werd derde in het totaaklassement. In de jongste categorie namen drie renners het commando. Puck en Mees Simons en Teun Engelen, alle drie lid van Cycling Team Limburg, waren op het parcours in Meijel te sterk voor de rest. Puck Simons was in de sprint de snelste en verwees broertje Mees naar de tweede plek. Teun Engelen moest in de slotfase een half minuutje toegeven.

Foto’s: Vic Geerlings