De laatste wedstrijd in Nederweert werd in 2015 georganiseerd. Jarenlang brachten vele deelnemers een bezoek aan de cross, die zich kenmerkt door de losse zand heuvel centraal in het parcours. Ook een omloop, waar je de renners goed kunt volgen. De ondergrond, die veel regen moest verwerken, deed het prima. De deelnemers hadden geen last van grote modderpartijen.

Jeugd en vrouwen
Met een 31e plaats op het NK nog in de benen, snelde Ruben van Duren naar zijn tiende zege bij de nieuwelingen. Het klassement kan hem ook bijna niet meer ontgaan. Panken en Geurts van Kessel flankeerde hem op het podium. Ook nummer tien voor Jonas van Campfort. Hij had bijna een minuut voorsprong op Zjuul Moeskops en Moos Mevissen bij de Jeugd 3. Een vertrouwd podium!
Pien Limpens (Obbicht) nam al snel een kleine voorsprong op Michelle Ritzen bij de vrouwen. Aan de streep waren dat 28 seconden. Anouk Reen was de nummer drie.

Cyclo Cross
Benjamin Sydlik uit Wassenberg (Dui) won zijn eerste cross van dit winterseizoen. In  de beginfase kon Fynn Brands nog redelijk volgen. De Belg Pekka Heijnen kwam echter steeds meer opzetten. Hij was gevallen in de eerste ronde en maakte terrein goed. Een paar ronde voor de finish kwam de veldrijder toch aansluiten. Maar het noodlot, oftewel de val, sloeg weer toe. Nu in de laatste ronde. Hij werd tweede op 13 seconden van Sydlik. De Belg Danny Sleeckx uit Oostmalle won bij de masters en werd geflankeerd door zijn landgenoten Erwin Bollen en Michael Blanchy.

Jeugd
Travis van der Aa won bij de Jeugd 2 en versloeg met groot verschil Raf Louwers en Daan Sterken. Lotte Adriaansen was het beste meisje. Lars Kleuskens trok zijn zegereeks door, vandaag nummer twaalf en hij staat samen met Travis van der Aa bovenaan voor het predikaat ‘zegekoning 2022-2023’. De meisjes bij de Jeugd 1 werden tweede en derde in de wedstrijd. Achter Lars werd Julie van den Ham tweede en Lotte Verhoeven knap derde.

Mountainbike
Spannend duel bij de mountainbikers. In de eerste ronde een trio aan de leiding met Ruyten, Peters en Bakker. Marcel Ruyten moest daarna terrein prijsgeven. Een spannende laatste ronde werd beslist in het voordeel van Bas Peters. Hij versloeg Erwin Bakker in de sprint. Voor hem de tweede zege in deze winter. Ook master Ike Janssen kreeg in Casper van Oosten een medekoploper. Pas in de laatste ronden moest van Oosten passen. Hij verloor nog 45 seconden.
In Nederweert-Eind (locatie de Houtsberg) stonden 175 renners aan de start. Volgende week: Baarlo (22 januari) en een week later in Venlo (Herungerberg).