Veel deelnemers vonden de weg naar het crossparcours in Venlo, waar de tweede wedstrijd van de WEBU Cross werd verreden. In totaal meldde zich 225 deelnemers aan de inschrijftafel. Een parcours aan de Schaapsdijkweg dat zich kenmerkt door technische afdalingen en kleine hellingen en de oplopende finishstrook. En dat valt bij veel renners in de smaak.

Mountainbike

De winnaar van de eerste wedstrijd in Baarlo, Freek Bouten stond opnieuw aan de start. De renner uit het team van Bart Brentjens voelde zich goed op het parcours in Venlo. Tenminste dat is de conclusie als je 27 van de 31 deelnemers dubbelt. De achterstand van Marcel Ruyten, als tweede, was 5 minuten en 48 seconden. Rob van de Pasch werd derde. In de categorie van de masters was het spannender. Casper van Oosten en Ike Janssen bleven vooraan over en van Oosten won duidelijk de sprint. Pieter Nagelmaeker (Cycling Team Limburg) werd derde.

Nieuwelingen en vrouwen

Nieuweling Ruben van Duren uit Mook was ook goed uit de startblokken en ging voor een solo van veertig minuten. Hij liet de Nederlandse kampioen in de jeugdcategorie 7, Zjuul Moeskops achter zich. Uiteindelijk moest Moeskops 47 seconden toegeven. Het was de tweede zege voor de Noord-Limburger van Duren.
Meadow Willems uit Brunssum won de koers bij de vrouwen. In de beginfase kon Mirte Klerkx nog mee, maar in de slotfase koos Willems voor een solo. Een mooie zege na een vervelende periode.

Veldrijders

Het parcours in Venlo wordt al jarenlang uitgetekend door Daan Bongers, samen met de leden van TWC Olympia. In de wedstrijd voor de masters sprintte de Baarlonaar gelijk weg vanuit de start om zo naar de zege te snellen. Edwin Raats en Jarno Bakker stonden als tweede en derde op het podium.
Erwin Bakker uit Neerkant won de veldrit bij de amateurs. Hij liet de ‘jonge honden’ nog even uitrazen in de beginfase, om daarna een versnelling te plaatsen, die niemand kan beantwoorden. Verrassend was de tweede plaats van de nog maar 16-jarige Jip Schouren uit Swalmen. Hij beslist in de laatste ronden het duel om de tweede plaats in zijn voordeel. De Belg Pekka Heijnen werd derde.

Jeugd

Met 95 deelnemers in drie jeugdcategorieën is de organisatie van de Limburgse wintercompetitie zeer tevreden. Het was dan ook gezellig druk in het laatste uur van deze wedstrijddag. Met mooie winnaars: Daan Schilders en Anouk Dickhoff (jeugd 3); Emiel Luyts en Lotte Adriaansen (jeugd 2) en Puck Bakker en Thomas van Katwijk (jeugd 1). Op naar Brunssum (op zondag 29 oktober)!