De negende wedstrijd van de WEBU Cross Cup werd in het bosgebied De Bercken verreden. Een redelijk, vlakke cross op veelal zandgrond. Dus weinig modder vandaag. De organisatie was in handen van Cycling Team Limburg.

Mountainbike

Vierenveertig mountainbikers gingen als eerste van start in Reuver., mooi verdeeld over de amateurs en de masters. Bas Peters was gelijk goed mee in de start en versnelde al in de derde ronde. En liet het duo Bram van Eijsden en Jip Schouren achter. Ook de twee bleven niet bij elkaar. En zo kwamen Peters, van Eijsden en Schouren solo over de lijn op de resp. 1e, 2e en 3e plaats. Leon van der Heijden besliste de wedstrijd van de master in een latere fase. Pieter Nagelmaeker kon lang mee, maar moest in de laatste ronden 1:20 minuten toegeven.

Eerste zege Seth van Kessel

Maasbrachtenaar Seth van Kessel won zijn eerste wedstrijd. Na tweede en derde plaatsen pakte hij in de startronde al een paar seconden en gaf de leiding nooit meer uit handen. Hij bleef Travis van der Aa en Colin van Eldonk voor. Ook Aoife Bakovic uit Weert was er bij de vrouwen rap van tussen. Alleen Anne Verlaek uit Venlo bleef in de buurt, op 20 seconden. Jill Wanten werd derde op bijna twee minuten. Ruben van Duren  (Mook) snelde als voorlopige zegekoning naar zijn zesde zege bij de nieuwelingen. En dat deel hij op de crossfiets van zijn ploegmaat. Kort voor de start haperde het elektronisch versnellingsapparaat.

Vertrouwde namen, Bakker en Raats

De vijftig veldrijders lieten een leuke koers zijn. De Belg Pekka Heijnen pakte gelijk de leiding en nam zo’n zes seconden op Erwin Bakker en nog en paar meer op zijn landgenoot en vriend Massimo Vanderaerden. Halfkoers kwam Bakker vooraan, waarna hij met een versnelling in de laatste twee ronden een voorsprong van 14 seconden nam op Heijnen, die voor de twintigste maal op het podium stond in de Limburgse crosscompetitie. Martin Neffgen en Edwin Raats bepaalde het beeld bij de masters. Uiteindelijk boekte Raats  zijn vijfde zege van dit winterseizoen. Achter Neffgen werd de Belg Kristof Daelman derde.

Jeugd

Het was een leuk gevecht tussen Emile Luyts en Keje Pouwels bij de jeugd 2. De twee waren aan elkaar gewaagd. De lange sprint bracht de beslissing, waarin Luyts won. Achter Pouwels werd Leonie Broeren (beste meisje) knap derde. In de jongste categorie waren Puck en Mees Simons opnieuw te sterk. Puck nam het voortouw en zag Mees tot op twee seconden naderen. Dichterbij kwam hij niet. Teun Engelen werd derde.

Foto’s

In Reuver waren drie fotografen aanwezig: Vic Geerlings, Gerard Keijsers en Theo Gelissen. Kijk op hun Facebook-account voor de verzameling. Er stonden vandaag 182 deelnemers aan de start. De volgende wedstrijd is in Sittard (Tom Dumoulin Bike Park) en wel op zaterdag 16 december vanaf 16.00 uur.