Met meer dan 200 deelnemers ging vandaag de WEBU Cross Cup competitie van start. TWC Olympia was de organisator, onder leiding van Bart Hanssen. Voor de Baarlonaar was het laatste cross in het kader van deze Limburgse wintercompetitie. Hij geeft het stokje door aan iemand anders.
Hanssen: “Het is na zoveel jaar goed geweest. Ik ga nu stoppen en geef het stokje na 24 jaar door. Het wordt tijd voor verjonging. Het is nog niet bekend, wie het gaat doen. Maar dat komt zeker goed, daar ben ik van overtuigd.”
Hanssen is ook wielrentrainer bij Cycling Team Limburg. Hij traint vooral jeugdige renners. Voorlopig gaat hij door met deze job.

Mountainbikers
Zij begonnen er vroeg aan, om 10.00 uur. Dit had te maken met de gewijzigde aanvangstijden. In het vorige winterseizoen reden de MTB-ers hun wedstrijd als laatste. Nu dus als eerste!
De vice-Europese kampioen bij de junioren, Freek Bouten nam in de tweede ronde het heft in handen en won met meer dan één minuut voorsprong de koers voor Klaas Groenen en Marcel Ruyten.
De Belgische master Gody Jacobs verwees Arno Bouten en Redney Janssen naar de tweede en derde plaats.

Nieuwelingen en vrouwen
De uit Mook afkomstige Ruben van Duren won vorig seizoen overtuigend het klassement met veel overwinningen. Ook in deze eerste wedstrijd was het weer raak. Hij bleef Thomas Panken 26 seconden voor. Quint Jansen uit Aarle Rixtel was de beste bij de jeugd 3 en Fenny Coppelmans uit Hapert won de vrouwenwedstrijd.

Veldrijders
Amateur Robin van Poppel kwam sterk voor de dag bij de veldrijders. Hij nam gelijk in de eerste ronde het initiatief en gaf dit nimmer uit handen. De Belg Pekka Heijnen werd tweede vóór Swalmenaar Jip Schouren. Thuisrijder Daan Bongers bevestigde zijn goede vorm en won solo. Alleen Edwin Raats zat nog een beetje in de buurt, op 36 seconden. De rest op meer dan drie minuten.

Jeugd
In de jongste categorie won verrassend Puck Simons. Zij klopte haar broertje Mees en Sef Heusschen. Bij de jeugd 2 was het spannend, maar uiteindelijk was Lars Kleuskens iets sneller dan Joep Schuurman. Emiel Luyts uit België werd derde.